V Glasgowe už aj Lacko, Kučera: \"Murraya sme nevideli, sme favoriti\"

08.02.2012 Celý región

Glasgow 6. februára (TASR) - V utorok sa pripojil k slovenskej tenisovej výprave v Škótsku už aj Lukáš Lacko, ktorý je lídrom národného tímu v zápase 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Veľkej Británii (10.-12. februára). Tréner daviscupového tímu Karol Kučera, pred štvrtkovým žrebom zápasových dvojíc uviedol, že pri absencii domáceho tenistu Andy Murraya sú favoritmi Slováci.

Tenisti od Dunaja si aj v utorok zatrénovali v glasgowskej Braehead aréne, kde si relatívne rýchlo \"potykali\" s povrchom acrylic. \"Chlapcom povrch celkom vyhovuje, adaptovali sa relatívne rýchlo. Je to stredne rýchly povrch, kvalitne odpružený na drevách. Dnes si zatrénoval už aj Lacko, pričom chlapci si dobre zabehali a necítili žiadne bolesti,\" uviedol pre TASR niekdajší reprezentant Kučera, ktorý bol pri tom, keď Slovensko v roku 1995 zdolalo v Bratislave v Davisovom pohári v dueli II. skupiny euro-africkej zóny tím Veľkej Británie 5:0.

Okrem Lacka, ktorý to na nedávnom turnaji ATP v Záhrebe dotiahol až do finále, sú v Glasgowe do hry pripravení aj Martin Kližan, či debloví špecialisti Michal Mertiňák s Filipom Poláškom. Naopak, ostrovania nastúpia bez Škóta Murraya. \"Murraya sme nevideli, takže to je pre nás. Je to nesmierne kvalitný tenista, ale pri jeho absencii sme favoritmi my. Videli sme, že v nominácii budú mať nejakých anglických hráčov, ale aj pri súčasnej forme našich hráčov, by sme mali vyhrať. Netvrdím, že sa bude opakovať rok 1995, ale mali by sme využiť neúčasť Murraya,\" poznamenal Kučera.
 

Vyberte región